Menu

logo tekst schilderfestival 2018

Royal Talens Painting Award 2017

Juryrapporten Schilderfestival 2017

 

Winnares: Dorien van Diemen

Dorien is een schilder die vanuit een duidelijke schilder traditie werkt maar tegelijkertijd uit haar confortzone stapt door te kiezen voor een futuristisch onderwerp. Bijzonder dat zij de Rover schildert. Het onderzoek is belangrijker dan het schilderen van het perfecte schilderij.

De Rover als ruimte onderzoek middel staat symbool voor haar eigen onderzoek en zoektocht. Het is een schilder die heel erg in het nu staat.

Jascha Cavia

Eigenzinnige perspectieven. Sterk en fris kleurgebruik. Een voorbeeld hiervan is huis ter duin. Ze zet een groot gekleurde vorm op de voorgrond en dit versterkt de dieptewerking nog meer.

Schilderijen die ook van een afstand nog hun kracht tonen.

Jurgen Leippert

Virtuoos schilder. Hij schildert als een jonge god. Losse kleurrijke toets. De werken zijn kleurrijk, open en van een groot formaat. Het plein air schilderen en het moment pakken straalt uit de werken.

Anna Khodorovich

Heldere kleuren. Zij kiest de Noordwijkse onderwerpen niet als geheel maar juist een uitsnede  waarmee ze abstracte scenes creëert. Een voorbeeld van deze schilderijen zijn de rode parasols. Alledaagse onderwerpen die op een architectonische wijze op het linnen belanden.

Philine van der Vegte

Sferische landschappen. Een prachtig portret: rode dame. Mooi licht donker, bijna Rembrandtesk. Tonale benadering, weinig kleurgebruik maar veel sfeer.